Saturday, October 31, 2009

Wedding Cake

Tempahan dari Aimi - MMU, nak dihadiahkan untuk seseorang. Moist chocolate cake with chocolate ganache dan dihias dengan bunga gumpaste (size 12 x 17 = 3.4kg)
Monday, October 26, 2009

Class on 25 October 2009

Tempahan fcc dari Ina - Teluk Gong untuk pertunangan adik perempuan AZ & FENDI di Merlimau.Tempahan juga dari Ina untuk makan2 anak2 beliau.Kelas cupcakes pada 25 Oktober 2009 lalu diadakan di rumah sifu kek lapis di Taman Merdeka, yang lebih suka dgn panggilan "Mummy". Seronok sungguh semasa di sana. Thanks Mummy coz susah2 menyediakan meals yang sgt2 sedap hingga menjilat jari. Mummy sgt2 sporting and too friendly, pasni sy la pulak jadi anak murid mummy ye.... Terpegun sungguh melihat semua hasil kerja tangan mummy dalam kek lapis dan gelang manik yang beliau buat sendiri.
As I promised her that, the next class akan ada diadakan di sana jugak nanti dalam masa yg terdekat.


Puan Marina dan Cikgu Hajah sedang focus membuat figurines.


Monday, October 19, 2009

Cupcakes Class on 18 October 2009

Kelas deco cupcakes semalam 18 Okt 2009 bermula dari pukul 10.00 am sehingga 8.00 pm, dengan bayaran RM250, mereka di ajar;

mengadun kek
membancuh fondant dan menghias kek
membancuh sugar paste dan membentuk bunga dan figurines
membancuh royal icing
membancuh buttercream dan mendeco
membuat coklat ganache

Ain dan Amy sangat focus semasa kelas, hasil kerja mereka sangat cantik mcm dah biasa buat, tapi ni la 1st time mereka mengikut kelas membuat kek, semoga mereka berjaya di dalam bidang ni, yang penting minat mesti ada. Lepas ni kita jumpa pulak di kelas kek lapis mummy.
Testimoni dari Amy : Best giler class dgn akak pe2 pun thnk a lot so klu ada pe2 program let me no.....hu..hu..hu

Saturday, October 17, 2009

Tempahan dari Ust Shahrul Helmi of Kolej Islam Antarabangsa.Fondant Cupcakes order from Daiya of RCB.


Wednesday, October 14, 2009


Hjh Siti Shakilyn minta cuppies ni di decokan kereta warna biru untuk bezday suaminya, Abob cayang.... "HAPPY 25TH BIRTHDAY ABOB".Sunday, October 4, 2009

Double Love MCC

Blueberry cake covered with fresh cream. Last year, Nisa had a doll cake for her 1st b'day, still this year her mom wants a doll cake for her 2nd b'day.

Happy 2nd Birthday Baby Nisa.....Thru Shazana, order from Yassir of Sudan, a student of MMU for Velove's birthday.
He wants the decoration in pink color. I baked 2 pcs of love shape cakes and then cut at the edge and just joint it in. Covered with chocolate ganache and buttercream for decoration.