Thursday, August 6, 2009

CUPCAKE

19 August 2009

Lama tak hupdate blog ni coz takde masa yang sesuai, bermacam2 perkara berlaku dalam minggu lepas dan minggu ini. Its a blue month for me.....

These mcc are designed for Shamin Sofea yang menyambut bezday nye on 18 August 2009 tapi sambut awal pada 16 August bersama dgn kenduri akikah anak saudara pertama dia.



Yang ni pula tempahan from Siti Adlina dari Lubok Cina untuk suami tersayang, Khairul.






11 Ogos 2009

Jumaat lepas, Ina dari Kg Kerinchi Kuala Lumpur call akak minta buatkan mcc untuk hantaran pertunangan dia hari esoknya, Sabtu. Wahduh wahduh...... dah terkentut baru nak lari kuar.....huhu. Nasib baik hari tu ada lapang sikit so akak terus je buat yg simple2, bunga gumpaste pulak tak cukup, akak terus telepon cikgu rohana (AZ Bakers) minta pinjamkan bunga pink color (ternampak masa g bakery dia pagi tu). Dia kata "OK", sib baik ada kawan yang "Sporting" mcm c rohana. Akak dah janji akan pulangkan ASAP.

Hari Sabtu pagi2 lepas subuh je akak terus naik KL g antar kat Ina. Alhamdulillah..... dia kata "OK Cantik", pastu terus balik Melaka.

Ina ni salah seorang student akak yg pernah belajar buat kek lapis sarawak tahun lepas. Gambar xleh muat turun masa tu coz camera rosak.... huhuhu.







Tempahan kek ni dari Zura untuk anak saudara yg bernama Intan, katanya bezday dah lepas, tapi nak sambut jugak.....







Ni le rupa kek yang dihias Shasha masa mengambil pertandingan menghias kek di SMKLC semalam.


TAHNIAH!!! dapat johan dalam pertandingan ni. Akak jugak tumpang hepi, ape taknye, anak murid ku ini..... bila nak belanje goreng pisang nie? hehehe.